26 april 2018

Scheuten Projects opent eigen isolatieglasproductielijn in Venlo

Scheuten Projects opent eigen isolatieglasproductielijn in Venlo
Categorie: Corporate (NL), Isolatieglas (NL), Projects (NL)

Scheuten Projects heeft afgelopen week een nieuwe, eigen productielijn in zijn fabriek in Venlo geopend voor de fabricage van projectisolatieglas. Daarmee is vanaf nu alle hoogwaardige glasbewerking samen onder één dak en in één hand: Lamineren, harden, zeefdrukken en andere designmogelijkheden, BIPV, en vanaf nu dus ook de productie van isolatieglas voor (inter)nationale projecten.

Turnkey projecten in één hand
Scheuten Projects divisiedirecteur Heiko Probst licht toe: “Voorheen vond de productie van het projectenisolatieglas in Venlo nog plaats in samenwerking met onze zusterdivisie. Door het aantrekken van de bouw- en glasmarkt wordt die capaciteit echter steeds krapper. Met onze eigen nieuwe isolatieglasproductielijn zijn we nu aantoonbaar flexibeler en kunnen we de productie processen in beide fabrieken optimaliseren. Een professioneel ‘all-in turnkey’ projectenbedrijf in Venlo zal onder verkoopleiding van Joep Kwantes met advies, verkoop en projectmanagement in één hand voor onze projectklanten opereren. Hiervan profiteren onze klanten wereldwijd.”

Het vergroot bovendien voor Scheuten als bedrijf de flexibiliteit voor de productie van isolatieglas. “Mocht het nodig zijn kunnen we nog steeds de capaciteiten van onze zusterdivisies benutten, en vice versa. Gezien de huidige groei in de bouw in Nederland en in de landen om ons heen is dit daarom ook een waardevolle uitbreiding voor Scheuten als geheel.”, besluit Heiko Probst. Scheuten Projects levert voor projecten zowel tweevoudig als drievoudig isolatieglas t/m het jumboformaat van 6mx3,21m, 68mm pakketdikte en 1.750kg gewicht per stuk.

Scheuten Projects heeft vestigingen en productielocaties in Venlo (Scheuten), Bretten (BGT Bischoff Glastechnik AG) en Waghäusel (SITEC Produktions GmbH) en beschikt verder over o.a. zes gehard glas ovens, vijf zeefdruklijnen, vijf gelaagd glas productielijnen en zes autoclaven.

Publicaties in de pers:

Terug