Opdrachtgever:
AAE Helmond

Oplevering:
Mei 2013

Architect:
Margry Arts Architecten BNA BV

Projectuitvoering:
Gevelbeglazing

AAE Helmond

Constructieve glasgevel opgebouwd uit glazen vinnen met als vlakvulling triple beglazing en op de kopse zijde voorzien van LED verlichting.

Scheuten Projects Gevelbeglazing

Het uitgangspunt bij de uitbreiding van het bestaande pand van AAE, een geavanceerde, hightech machinefabrikant, was een hightech uitstraling passend bij het karakter van het bedrijf. Daarom werd Scheuten Projects al in een vroeg stadium gevraagd om mee te denken, wat resulteerde in een uniek integraal ontwerp.

De optimale samenwerking tussen de verschillende disciplines heeft geresulteerd in een visitekaartje voor AAE. Scheuten Projects verzorgde engineering, levering en montage van de complete gevel, inclusief LED-verlichting en gesegmenteerde stalen terrasdeuren.

De plattegrond van het gebouw is ovaal van vorm, met een schuin dak. De gevel is opgebouwd uit vinnen van MultisafeDesign® gelaagd gehard glas, voorzien van een speciale honingraat zeefdruk op positie 2. Deze vinnen hebben zowel een esthetische als een constructieve functie. Op de kopse zijde worden de vinnen aangelicht met energiezuinige RGB LED-verlichting, die per vin door AEE naar wens kan worden aangestuurd en ingesteld. Alle ruiten werden rondom geslepen en alle geharde ruiten zijn voorzien van een heatsoaktest.

De verlijming van klemprofielen op de glazen vinnen biedt een inklemmingsmogelijkheid voor het gevelglas. Tussen de vinnen is drievoudig Trisolide® zonwerend isolatieglas met een Ug-waarde van ca. 0,9W/m2K geplaatst, waarmee het energiezuinige karakter van het gebouw nog eens wordt onderstreept.

< Terug naar overzicht