Opdrachtgever:
Gebouw De Zeeland Bergen op Zoom B.V.

Architect:
Mies Architectuur, Ede

Projectuitvoering:
Gevelbeglazing
Dakbeglazing
Binnenafbouw

De Zeeland, Bergen op Zoom

De Zeeland was een suikerfabriek in Bergen op Zoom waarvan enkele overgebleven imposante fabrieksgebouwen bewaard zijn gebleven als industrieel erfgoed.

Scheuten Projects Gevelbeglazing Dakbeglazing Binnenafbouw/Interieurbeglazing

De Gemeente Bergen op Zoom is jaren bezig geweest om een herbestemming voor De Zeeland te vinden. In 2012 is een start gemaakt met de renovatie van de fabriekshallen en de realisatie van een overdekt winkelcentrum in de fabriekshallen.

Scheuten Projects leverde diverse glassystemen, onder meer voor de imposante entreepui. Daarbij ging het om ruiten van zo’n 5,5 meter breed en 2,5 meter hoog, met een gewicht van zo’n 1.000 kg per stuk. Alle isolatieruiten in de gevel zijn niet met klemmen bevestigd, maar vierzijdig verlijmd tegen de staalconstructie!

Voor de bovenste rij is gebruik gemaakt van gehard glas, beneden zijn met het oog op de veiligheid dubbelgelaagde ruiten toegepast. Het systeem is met een Ug-waarde van 1.1 bijzonder goed geïsoleerd.

In het dak van het entreegebouw zijn 2 lichtstraten opgenomen voor extra daglicht, waarvan alle ruiten vierzijdig zijn opgelegd en verlijmd op een staalconstructie. Langs de loopbruggen op de etages plaatste Scheuten Projects éénzijdig ingeklemd balustradeglas.

Naast de vierzijdig verlijmde structurele gevelbeglazing, de balustradebeglazing en glazen lichtstraat verzorgde Scheuten Projects ook de automatische schuifdeuren en het zetwerk.

< Terug naar overzicht