Innovatoren Venlo

De Innovatoren is dé blikvanger van de wereldtentoonstelling ‘Floriade’ die van april tot en met oktober 2012 in Venlo plaatsvond.

Scheuten Projects Gevelbeglazing

De Innovatoren is dé blikvanger van de wereldtentoonstelling ‘Floriade’ die van april tot en met oktober 2012 in Venlo plaatsvond. Scheuten leverde 4.100 m2 glas in verschillende samenstellingen. De thema’s duurzaamheid en C2C stonden centraal in het ontwerp van architect Jo Coenen. De zeventig meter hoge Innovatoren kreeg na de Floriade namelijk een tweede leven als kantoorgebouw.

Scheuten droeg bij aan het duurzame karakter van de Innovatoren dankzij de levering van Isolide® Superplus. Op dit isolatieglas is een HR++ coating aangebracht waardoor uitstekende isolatiewaarden bereikt kunnen worden. Hierdoor neemt niet alleen de energiebehoefte af, maar ook de uitstoot van CO2 dat het milieu belast. Daarnaast draagt Scheuten ook bij aan de veiligheid van het gebouw door de levering van brandwerende beglazing en zorgt de toepassing van Colorsafe® gezeefdrukt glas voor een strakke en moderne uitstraling.

< Terug naar overzicht