Architect: 
Michel Huisman

Glas:
Zonwerend en brandwerend veiligheidsisolatieglas al dan niet met Vanceva folie of geëmailleerd

Oplevering: 
2019

Maankwartier Heerlen

De nieuwe stationsomgeving van Heerlen ademt een aangename, rustieke mediterrane sfeer uit met veel glas

Woningbouw Gevelbeglazing Binnenafbouw/Interieurbeglazing

Maankwartier is vooral een mooie verbinding tussen Heerlen-Zuid en Heerlen-Noord, waar het spoor voorheen de stad in tweeën splitste. Na ruim 6 jaar bouwen staat er nu een nieuwe stationsomgeving waar mensen kunnen reizen, winkelen, werken en wonen. In het Maankwartier bevinden zich winkels, kantoren, woningen, een hotel, twee parkeergarages en uiteraard het nieuwe station van Heerlen. Het totale bouwvolume is 90.000 m², waarvan 12.000 m² voor detailhandel, 7.500 m² voor het hotel en horeca en 13.900 m² voor kantoren.

Door het bijzondere ontwerp is Maankwartier het nieuwe visitekaartje van Heerlen geworden met hoge bogen, fraaie gevels, intieme straten, indrukwekkende trappartijen en een ontmoetingsplein met een mediterrane sfeer. Het ontwerp van Michel Huisman combineert dan ook bouwstijlen uit de belangrijke perioden van mijnbouw en het Romeinse verleden van de stad met een vleugje zuidelijke warmte en romantiek. Er gaan al vergelijkingen rond met de Ponte Vecchio in Florence.

Het totale project kostte circa 180 miljoen euro, deels gesubsidieerd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

< Terug naar overzicht