Opdrachtgever/klant:
Hamburger Hochbahn AG

Architect:
Mayr | Ludescher | Partner i.s.m. Auer Weber Architects München

Foto's:
Mayr | Ludescher | Partner

Projectuitvoering:
Gevelbeglazing
Dakbeglazing

Timelapse bouw:

Bovenaanzicht:

Station U4 Elbbrücken Hamburg

Voor de nieuwbouw van treinstation U4 Elbbrücken in Hamburg heeft Scheuten Projects SentryGlas® geleverd. 

Scheuten Projects Gevelbeglazing Dakbeglazing

SentryGlas® is een ideaal product voor complexere beglazingprojecten waarvoor meer kracht, veiligheid, beveiliging en/of een verbeterde uitstraling vereist wordt. SentryGlas® heeft een uitzonderlijke reststerkte door de speciale Sentry-folie en is 100x stijver en 5x sterker dan standaard veiligheidsglas. Bovendien is het lichter en biedt het daardoor nieuwe designmogelijkheden voor architecten en ontwerpers, zoals te zien is bij het dak van het nieuwe treinstation U4 Elbbrücken in Hamburg.

De structuur is aangepast aan de ruimtelijke eisen van het station. Het gebogen gebouw is samengesteld uit een opeenvolgend arrangement van gebogen balken en wordt ruimer aan de vier ingangszones, kleiner in de ruimte in minder bezochte gebieden, en creëert daardoor in de hal een dynamisch gevoel. De gebogen boogvormige randbalken aan de langszijden zorgen niet alleen voor brede ingangszones, maar verwijzen ook naar de bogen van de nabijgelegen Freihafenbrücke.

Scheuten Projects leverde voor de nieuwbouw van treinstation U4 Elbbrücken in Hamburg 616m² gelaagd/gehard 10(Sentry-folie)10 Multisafe-glas met dubbele zeefdruk, waaronder anti-slip, voor  een gedeelte van de glazen kap.

< Terug naar overzicht