Warm Edge
afstandhouder


Spacer_Installation_Black_Final.jpg

Spacer_Colors_Final_v2_2.jpg

 

Besparingen met Warm Edge afstandhouder voor Isolide® en Trisolide® isolatieglas...

...en ook nog een veel mooiere uitstraling!

De aandacht voor de totale U-waarde van het raam inclusief de beglazing neemt alsmaar toe. Daarbij wordt ook de rand van het isolatieglas en het kozijn meegenomen. De isolerende invloed van deze rand is groot op de totale prestatie. Standaard afstandhouders, die zorgen voor de isolerende ruimte tussen de glasplaten, zijn van aluminium. Warm Edge afstandhouders hebben een grotere isolerende werking en besparen dus nog meer energiekosten. Met een Warm Edge afstandhouder is een reductie op de U-raam van 0,1 tot 0,2 W/(m2.K) voor standaard afmetingen mogelijk.

De randen van het isolatieglas en het kozijn zijn de zwakke schakels in de totale prestatie. Hoe kleiner de beglazing, hoe groter de invloed van de randafdichting van het isolatieglas. Zeker bij drievoudig isolatieglas Trisolide® beglazing is een warm-edge aan te bevelen en levert deze een grotere bijdrage aan de daling van de Uraam prestatie (reductie tot 0,4 W/(m2.K) mogelijk).

De oppervlaktetemperatuur van de rand van het glas stijgt behoorlijk door de warm-edge. Bij tweevoudig isolatieglas Isolide® levert dit een stijging op van ca. 6 graden bij een houten kozijn. Condensatie op de randen van het glas wordt hierdoor vermeden.

  • Verdere reductie op energiekosten door minder warmteverlies aan glasranden;
  • Duurzamer door minder milieubelasting;
  • Comfortverhogend: Hogere glasoppervlak-temperaturen aan de glasranden vermindert de koude-uitstraling van het raam (koudezone) en vergroot de leefruimte binnenshuis;
  • Minder condensatie aan de rand van het isolatieglas bij de sponning;
  • Vermindert hiermee het risico op ongezonde schimmelvorming (en bijbehorende allergische reacties en ziektes) 
  • Hoogwaardige esthetische uitstraling;
  • Binnenkort de nieuwe standaard (in navolging van Duitsland).

De afstandhouder wordt standaard in het zwart verwerkt, wat een fraai uiterlijk geeft aan de beglazing. Andere kleuren kunnen echter in overleg ook mogelijk zijn, neemt u hiervoor contact met uw Scheuten accountmanager op. Ook voor meer/andere technische en commerciële informatie over Warm Edge voor úw ruiten kunt u gerust contact met ons opnemen.