Balkon

Zeist-MBR-1.jpg

file-31.jpeg

Purmerend.jpg

Voor zowel nieuwbouw als renovatie in projectvorm produceert en levert Scheuten Projects glas voor balkonhekken van gelaagd veiligheidsglas. Dat kan met of zonder alle designmogelijkheden - van kwaliteitszeefdruk tot en met design- en printfolie, die u vooral bij meerdere designs in een gebouw voordelen oplevert.

Uiteraard voldoet al het glas van de balkonhekken aan alle normen en richtlijnen en krijgt u gedegen advies: Onze engineers zijn zelf lid van de normencommissie in Nederland en België en staan (letterlijk) dicht op onze productie in eigen huis voor kennis uit eerste hand. Zij houden tot in detail rekening met uw situatie bij de berekening van de samenstelling en glasdikte in relatie tot kosten en veiligheid: 

  • Locatie en windgebied
  • Hoogte van het balkon in het gebouw en van het balkonhek zelf
  • Wijze van inklemming (1,2, 3 of 4 zijden)
  • Afmetingen

U krijgt maatwerk, waarbij in het hele proces onze begeleiding ongeëvenaard is, van de bemonstering vooraf (voor optimering van design, kleuren en transparantie voor het beste zichtresultaat van dichtbij én veraf) tot en met de glaslevering in delen en verpakkingen per verdieping om u tijd en kosten in de uitvoering te besparen.

Multisafe-Fade-logo-liggend.jpg

Scheuten Glas biedt een geavanceerd gelamineerd glas-designproduct voor balkonhekken: Multisafe® Fade. Dit is veiligheidsglas met een interlayer folie met een groot en perfect naadloos melkwit verloop. Dit technisch geavanceerde glaseffect is bedoeld voor met name balustrades en balkons in het hoogwaardige segment en combineert design, veiligheid en privacy ineen. Dit op maat geproduceerde glas is bij Scheuten ook in kleine aantallen beschikbaar tegen concurrerende prijzen.

Multisafe® Fade is daarom zo geavanceerd, omdat het een perfect geleidelijk verloop/fade out van wit naar transparant heeft, waarbij de overgangen niet met het blote oog zichtbaar zijn. Het ondoorzichtige/matte deel van het glas is standaard 470 mm hoog met 3 mm tolerantie en een LTA van 60% (± 5%). Het aansluitende verloopdeel is 350 mm hoog, voordat het glas geheel transparant wordt tot een maximale hoogte (mat/verloop/transparant) van 1500 mm. Het glas bedekt daardoor de betonrand onderin aan het zicht en biedt zo tegelijkertijd alle privacy, maar het geleidelijke verloop geeft op natuurlijke wijze ook al snel veel licht en het uitzicht vrij.

Multisafe-Fade-Sample-Box.jpgMultisafe® Fade is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook diverse praktische voordelen: Zo is het als gelamineerd glas aan beide zijden beschermd en dus ook gemakkelijk schoon te maken. Door de PVB-folie is het vanzelfsprekend tevens veiligheidsglas (gecertificeerd naar NEN 3569) en het houdt tot 99% van alle schadelijke Uv-straling tegen. Het is ook eenvoudig te combineren met andere functionaliteiten. In tegenstelling tot alternatieven met een chemische behandeling is Scheuten Multisafe® Fade bovendien duurzamer en milieuvriendelijker.

Interesse in Multisafe® Fade? Onze medewerkers staan u graag te woord! Multisafe® Fade glassample box aanvragen? Dat kan hier >>

 

Referentieprojecten