Brandwerend glas

Het assortiment Scheuten brandwerend glas bestaat uit diverse productgroepen, zoals speciaal gehard glas, speciaal gecoat gehard glas, gelaagd glas met verkolende epoxy giethars en gelaagd glas met diverse opschuimende silicaat- of gelinterlayers.

Afhankelijk van de specifieke brandbeveiligingseis en de overige producteisen wordt een ‘custom made’ oplossing geboden in enkelglas uitvoering of in Isolide® isolerende beglazingen.

Scheuten brandwerend glas is breed toepasbaar en kan voorzien worden van diverse zonwerende en warmtewerende coatings, beveiligings- en veiligheidslaminaten. Naast deze uitgebreide toepassingsmogelijkheden en brandveiligheid bieden de brandwerende beglazingen van Scheuten ruime architectonische vrijheid.

Bouw wet- en regelgeving, zoals letselwering, zijn bij de meeste Scheuten brandwerende beglazingen geborgd conform de classificatie NEN-EN 12600 en NEN 3569 Veiligheidsbeglazing in gebouwen. De verschillende brandwerende beglazingen van Scheuten hebben eigen specifieke brandwerende eigenschappen en classificaties. Op basis van de Europese norm NEN-EN 13501-2 zijn voor brandwerend glas drie classificaties mogelijk: E, EW en EI.

Verzekerde veiligheid
De brandwerendheid van glas dient altijd te worden aangetoond met een testrapport van een door de Europese Unie aangewezen onafhankelijk instituut. De test wordt altijd uitgevoerd op de gehele constructie waarin het glas is geplaatst, dus inclusief kozijn en beglazingsmaterialen. In het testrapport staat vermeld op welke criteria (E, EW, of EI) is getest, welke tijdsduur is behaald en in welke constructie en details is getest.

Uiteraard zijn zowel onze enkele als Isolide® brandwerende beglazingen voorzien van CE-markering. Deze markering toont aan dat het product is getest volgens de eerder genoemde Europese normen en methoden. 

Beglazing zonder een opgave van brandwerendheid volgens NEN-EN 13501-2 op het bijbehorende CE-label voldoet niet aan de relevante normen en mag dan ook niet als brandwerend glas toegepast worden. Op het moment dat het glas volgens Europese regelgeving (NEN-EN 13501-2) getest en geclassificeerd is, voldoet het ook aan nationale regelgeving (NEN 6069).

Aangezien brandwerend glas aan zeer strenge regelgevingen moet voldoen, verwijzen wij u graag door naar onze verkoopmedewerkers. Zij kunnen u van specifiek advies voorzien betreffende het brandwerende glas en de toepassing ervan. U kunt echter ook onze interactieve online product selector brandwerend glas gebruiken om het juiste type brandwerend glas voor uw situatie te vinden. Gebruik hiervoor ook onze handige checklists voor brandwerend glas.

Meer informatie
Brandwerend-glas-folder-voorkant.jpg

Scheuten geeft in zijn Scheuten Academy voor zijn klanten bovendien opleidingen op het gebied van brandwerend glas. Kijk hier voor alle details.

Meer informatie vindt u daarnaast in onze brandwerend glas folder, meer technische info in onze datasheets.