Vuil afstotend glas

De gruwel van iedere huisvrouw of huisman en een flinke kostenpost voor eigenaars van kantoorpanden: Vuil glas dat telkens weer moet worden schoongemaakt. Van een vervelende en tijdrovende klus tot bijkans een onmogelijk en duur karwei, als het glas onbereikbaar is om normaal schoon te maken (omdat het zich bijvoorbeeld op grote hoogte bevindt). Dat hoeft echter niet zo te zijn, als u het glas met ClearShield® behandelen laat, zodat het vuilafstotend wordt!

Achtergrond
Glas lijkt een spiegelglad product, maar er ontstaan gemakkelijk beschadigingen op microniveau. De oppervlaktestructuur is bij lange niet zo glad als het lijkt, als u er onder een microscoop naar kijkt. En in die heel kleine putjes hecht en hoopt zich vuil op, o.a. door luchtverontreiniging, zoutkristallen en alkalische elementen. Gevolg: Steeds meer kleine beschadigingen die regelmatig schoonmaken noodzakelijk maken in een proces dat zich over tijd versnelt.

ClearShield®: Glasheldere oplossing
Door het glas te behandelen met ClearShield® wordt het afstotend tegen vuil en verontreinigingen. Door een reactie aan te gaan met het glas, heeft vuil tot wel 10 jaar véél minder kans zich te hechten. En hoeft het dus ook veel minder schoongemaakt te worden. ClearShield® kan preventief, dus direct na productie van het glas (aanbevolen), maar ook achteraf aangebracht worden, wanneer het glas al dan niet al sterker vervuilt door kleine beschadigingen. Het voorkomt hoe dan ook verdere beschadigingen van het glas en onnodige irritatie en kosten voor reiniging.

Uw voordelen

  • Schoon glas verhoogt het woon- en werkcomfort: Schoner glas laat meer daglicht door, waardoor ruimtes beter verlicht zijn;
  • Meer daglicht betekent minder kunstlicht, dus minder energiekosten en duurzamer voor het milieu;
  • Ook minder gebruik van (minder agressieve) reinigingsmiddelen is beter voor het milieu en bespaart kosten;
  • Aantoonbare en soms aanzienlijke besparing van tijd en kosten door minder onderhoud en reiniging (denk ook aan de kosten voor hulpmiddelen zoals hoogwerkers);
  • Vermindert verkleuring van het glas, zodat de uitstraling van het gebouw langer behouden blijft.

Conclusie: ClearShield® is de nachtmerrie van ieder professioneel glazenwasberijf, maar de oplossing voor alle eigenaren van gebouwen. Wilt u uw glas laten (voor)behandelen met ClearShield® of wilt u aanvullende informatie of advies, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Download de ClearShield® leaflet >>