SentryGlas®

5x sterker dan normaal veiligheidsglas

SentryGlas® is een ideaal product voor complexere beglazingprojecten waarvoor meer kracht, veiligheid, beveiliging en/of een verbeterde uitstraling vereist wordt. Het is veiligheidsglas dat meer biedt dan normaal veiligheidsglas, omdat in plaats van een standaard PVB een andere "Sentry" tussenlaag als folie wordt gebruikt. Het wordt dan ook juist daar toegepast waar eigenaren en bewoners behoefte hebben aan nog meer veiligheid en sterkte (en geruststelling).

Sterker is veiliger
SentryGlas® heeft een uitzonderlijke reststerkte en behoudt zelfs zijn vorm als beide glasplaten zouden breken. Door zijn speciale Sentry folie is SentryGlas® dan ook 100 keer stijver en 5 keer sterker dan traditionele PVB tussenlagen. Hierdoor zijn dunnere opstellingen met gelijke of grotere sterkte mogelijk.

Lichter betekent meer designmogelijkheden
Omdat SentryGlas® lichter is dan standaard veiligheidsglas, biedt het nieuwe designmogelijkheden voor architecten en ontwerpers. Zo kunnen grotere panelen worden gebruikt, waarbij minder ondersteunende inrichtingen en een lichtere draagconstructie noodzakelijk is, wat op die manier het visuele effect verbetert en kosten bespaart.

Krachtige beveiliging
SentryGlas® biedt daarnaast een bijzonder sterke vorm van beveiliging voor glas: Door de 5 maal hogere treksterkte en 100 keer betere stijfheid van het glas vergeleken met conventionele PVBs biedt SentryGlas® meer zekerheid tegen langdurige fysieke aanvallen en bedreigingen dan elk andere traditioneel gelamineerd glas. Omdat SentryGlas® stijver en moeilijker te scheuren is dan conventionele laminaattussenlagen weerstaat het een grotere impact, zoals bij pogingen tot inbraak.

Wel of geen UV blokkering
SentryGlas® is verkrijgbaar in zowel een UV-doorlatende optie en als met een traditionele UV-blokkerende tussenlaag. In tegenstelling tot de meeste gelamineerde technologieën vereist SentryGlas® geen UV-bescherming voor een duurzame kracht en helderheid. Daarom kan SentryGlas® zonder problemen worden toegepast in ontwerpen van gecontroleerde omgevingen voor planten- en diersoorten die van UV licht afhankelijk zijn.

Toepassingen
De toepassingen van SentryGlas® zijn erg divers. Ze zijn onder andere geografisch bepaald, zoals op locaties met extreme weersomstandigheden. Dat kan in de woestijn zijn, waar het bloedheet kan worden, of juist in de bergen of richting poolgebieden waar het ijzig koud wordt. Beiden klimaten zorgen voor extreme temperaturen en temperatuurverschillen, waardoor sterker glas nodig is (om thermische breuk te voorkomen). Andere plaatsen waar SentryGlas® veel wordt toegepast is in gebieden waar regelmatig tyfoons of orkanen voorkomen (winddruk).

Uiteraard komt SentryGlas® veel in gevelbouw voor, maar wordt daarnaast ook zowel binnen als buiten gebruikt voor in luifels, dakramen/daken, trappen, vloeren en relingen of in speciale projecten zoals balustrades (vrije buitenranden) en glazen bruggen.

Al met al een speciaal soort glas, dat Scheuten ook voor u kan inzetten. Vraag ernaar bij uw Scheuten contactpersoon!