Vitralys® glasdikteberekening app voor België

Vitralys® is dé app voor de glas- en bouwindustrie in België als het gaat om de juiste glasdikteberekening overeenkomstig de norm NBN S 23-002-2:2020 “Glaswerk – Deel 2: Berekening van glasdikte”. De handige app heeft onlangs een update gekregen naar de norm NBN S 23-002-2:2020. Wie een geldige licentie heeft krijgt deze upgrade gratis. Vitralys® 2.0 is daarmee weer volledig in lijn met de meest recente wijzigingen op normeringsgebied.

De dikte van glas berekenen is met Vitralys® geen complexe klus meer en maakt een einde aan ingewikkelde Excelsheets en formules voor o.a. architecten, bouwontwikkelaars en bouwbedrijven.

Functionaliteiten en mogelijkheden

• Berekening van windbelasting en sneeuwbelasting;
  • Dikteberekening van een reeks beglazingen;
  • Enkele, twee- en drievoudige beglazing;
  • Verticale en hellende beglazing;
  • Binnenwanden;
  • Gelaagd en monolithisch glas;
  • Rechthoekige beglazing op twee, drie en vier steunzijden;
  • Traditionele plaatsing en gelijmd glaswerk;
  • Standaard- en specifieke samenstellingen;
  • Tussenlaag kiezen.

Meer weten?
Vitralys® wordt door het Verbond van de Glasindustrie (met o.a. Scheuten) ontwikkeld en onderhouden, en is er in vier talen: Nederlands, Frans, Duits en Engels. De app is beschikbaar voor zowel desktop als tablets en smartphones met iOS platform (Apple App Store) of Android (Google play). De licentiekosten bedragen slechts 7,50€ per maand (90€ per jaar) per device en excl. BTW.

Naar Vitralys >>

Nederland
Exclusief voor GBO leden is er een rekentool om glasdikten en glassamenstellingen te kunnen bepalen, zolang uitsluitend sprake is van windbelasting en verticale beglazing.

Screenshots Vitralys