#scheutenduurzaam
Duurzaamheid moet je doen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, in het algemeen en ook in de bouwindustrie. Ons productassortiment van moderne isolatieglas-oplossingen draagt natuurlijk vanzelf al sterk bij aan de reductie van CO2-uitstoot in gebouwen, maar wij vinden het vanzelfsprekend om ook in de productie zelf en in de bedrijfsvoering in het algemeen onze verantwoordelijkheid te nemen op het gebied van duurzaamheid en een verantwoord gebruik van onze leefomgeving. Bij Scheuten kijken we daarom al sinds de oprichting, ruim 70 jaar geleden, vooral naar wat we pragmatisch kunnen doen op het gebied van duurzaamheid en minder naar de labels die erbij zouden horen. Onder de hashtag #scheutenduurzaam informeren we regelmatig in onze communicatie wat we op het gebied van duurzaamheid doen.

Een selectie uit #scheutenduurzaam:

ISO14001

Scheuten is ISO14001 gecertificeerd

Zonnepanelen

Duurzame stroomopwekking op onze fabrieksdaken

e-Heftrucks

Laadstation voor ons heftrucks op elektriciteit in fabrieken

Glasrecycling

Glas is 100% duurzaam - wij recyclen alle resten

Vrachtwagens

Alle met de nieuwste, meest zuinige en schone Euronorm motoren

Fietskoerier

Geen bestelbusjes die dagelijks onze post ophalen/wegbrengen

e-Kooiaap

100% electrisch, CO2 neutraal én stil

e-CMR

Papierloze logistiek zonder fysieke pakbonnen enz.

Optisol gevel

Duurzame stroomopwekking gevel hoofdkantoor

LED verlichting

Energiezuinige LED lampen in al onze fabrieken

Aluminium reclycling

Scheuten heeft het Alueco certificaat

Warmtepomp

Duurzaam warmte/koude-opslagsysteem

Van glasrecycling (o.a. actief VRN lid), een actief duurzaam inkoop- en logistiekbeleid (zoals enkel laatste generatie Euronorm motoren voor onze vrachtwagens) gericht op inzet en recycling van milieuvriendelijke grondstoffen en diensten tot zonnepanelen op daken van fabrieken en langs de gevel in Venlo voor duurzame stroomopwekking. Daarnaast draait de isolatieglasproductie in Venlo op een geavanceerd en duurzaam warmte/koude-opslagsysteem en is er geïnvesteerd in spaarzame ledverlichting voor alle productiehallen, rijden al onze heftrucks op elektriciteit (ook voor de grote basisglasplaten) en vergeten we niet de kleinere bijdrages, zoals onze fietskoerier voor het brengen en ophalen van onze post.

Daarbovenop is Scheuten in het bezit van ISO 14001 en AluEco Partner certificaten. Hiermee wordt bewijs geleverd van het naleven van onze duurzaamheidsvisie en dat Scheuten daadwerkelijk professionele procedures en processen hanteert op het gebied van milieu, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Vragen over ons beleid? Neem dan contact met ons op!