Letsel- en doorvalveilig glas

Wat is veiligheidsglas en waarom is het verplicht?
Gevolgen winddruklast zonder veiligheidsglas
Breukgedrag van verschillende glassoorten
Geen veiligheidsglas: Spiegeldraadglas

Glas is heel sterk en aan de andere kant toch een kwetsbaar product. Onder invloed van een impact kan er glasbreuk ontstaan. In sommige gevallen is er een verhoogd risico op verwondingen door bijvoorbeeld doorvallen of bij glasbreuk. Scheuten Secursafe® gehard glas of Multisafe® gelaagd letselveilig glas (bijvoorbeeld in ramen, binnenwanden en deuren, balkonhekken of dakbeglazing) zijn dan oplossingen om uw veiligheid te waarborgen.

Scheuten Secursafe® gehard veiligheidsglas

Gehard glas is ongeveer vijf keer sterker dan gewoon, ongehard glas. Dit letselveilig glas kan hierdoor een veel grotere mechanische stoot-, slag- en buigbelasting weerstaan, als ook een veel grotere temperatuurschok. Komt het toch tot een glasbreuk, dan valt de ruit uiteen in kleine ongevaarlijke niet-scherpe glaskruimels. Zoals bij de zijruiten van uw auto.

Toepassing

Gehard glas wordt veel gebruikt in openbare ruimtes waar zich veel mensen bevinden en waar breuk van ongehard glas persoonlijk letsel zou kunnen veroorzaken. Secursafe® is daarom bij uitstek geschikt voor glazen binnenwanden en deuren, meubelen, vitrines en puien (bijvoorbeeld in squashruimtes).

Gehard glas wordt ook toegepast op plaatsen waar het glas een grotere belasting of schommeling van temperatuur moet kunnen weerstaan. Daarnaast is het heel geschikt op plaatsen waar sprake is van extra winddruk (in hoge torens bijvoorbeeld).

Schema-gehard-glas.jpg

Scheuten Multisafe® gelaagd letsel- en doorvalveilig glas

Scheuten levert met Multisafe® een gelaagd letsel- en doorvalveilig glas voor uw veiligheid. Het productaanbod bestaat uit diverse typen en combinaties van twee of meer glasplaten die samen met een of meerdere folielagen tot één geheel zijn gevormd. In geval van breuk blijven de fragmenten aan het elastische pvb-folie vastzitten, zoals bij de voorruit van uw auto. Hierdoor is het glas letselveilig en doorvalveilig (samen met andere functionaliteiten, zoals inbraakwerendkogelwerend en eventueel geluidswerend) en het voorkomt schade aan bezittingen door rondvliegend glas bij breuk. Er zijn dus vele variaties en combinaties mogelijk.

  • Alle financiële, comfortverhogende en milieutechnische voordelen van isolatieglas;
  • Sterk verminderd risico voor huisgenoten (bv. kinderen) op verwondingen en schade aan huisraad door (rondvliegende) glasscherven;
  • Afgesloten opening vermindert risico op doorval;
  • Hierdoor dringen regen en kou niet binnen, wordt vervolgschade vermeden en kunnen dagelijkse activiteiten doorgaan tot vervanging van het glas;
  • De kunststoffolie blokkeert 99% van de schadelijke uv-stralen, waardoor uw meubilair/gordijnen/schilderijen minder snel onherstelbaar verkleuren;
  • Extra investeringen zijn hierdoor snel terugverdiend!
  • Gezinnen met (jonge, spelende) kinderen;
  • Oudere en/of gehandicapte bewoners met een hoger valrisico;
  • Bij kostbare/kwetsbare huisraad (schade door scherven en UV);
  • In omgevingen met relatief veel (kans op) vandalisme (bv uitgaansgebied).