Praktische informatie: Locaties, trainingsdata, opzet, kosten ed.

Duur: 1 dagdeel van 10 – 14u.
Opzet: Training incl. casus en praktische oefeningen; Fabrieksbezoek optioneel na afloop cursus
Min./max. aantal deelnemers: 5 – 15
Investering*: € 299,- (No show fee**: € 49,-)
Afsluiting: Certificaat van deelname
Trainingsdata:
• Hoorn: Nieuwe data seizoen 2024/2025 volgen binnenkort
• Venlo: Nieuwe data seizoen 2024/2025 volgen binnenkort
Info trainingslocaties >>

* Kosten incl. lesmateriaal, certificaat en lunch, p.p. excl. BTW. Informeer bij uw Scheuten contactpersoon naar de kortingsmogelijkheden tot wel 100%!

** No show fee van € 49,- p.p. excl. BTW. wordt altijd in rekening gebracht bij niet komen opdagen of <24u van tevoren afmelden. Zie ook de inschrijf- en deelnamevoorwaarden Scheuten Academy >>

Veiligheidsbeglazing is een onderwerp waar veel vragen over bestaan. De normen en richtlijnen zijn behoorlijk complex, terwijl de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden wel duidelijk zijn. Die liggen bij degene, die uiteindelijk advies geeft over plaatsing, u dus. Wanneer is veiligheidsglas tegen doorvallen en/of letsel verplicht? Welke typen en classificaties zijn er, hoe werken die en wat is géén veiligheidsglas?

Op deze en andere vragen geeft Scheuten Academy op toegankelijke wijze en in één praktisch dagdeel antwoord, zodat uw medewerkers met zelfvertrouwen als veiligheidsglasexpert terugkomen en ook door uw klanten zo worden ervaren. Bovendien kunnen zij deze kennis inzetten om meer te verkopen tegen hogere marges en met meer tevreden klanten.

Zowel technische, wettelijke als commerciële aangelegenheden komen aan bod in deze theoretische én praktische cursus. Met o.a. aandacht voor normen en regelgeving omtrent veiligheidsbeglazing, welke input is nodig voor een gedegen advies, en met een aantal verhelderende casus en praktijkoefeningen, die aantonen dat het niet altijd zo gemakkelijk is om tot de juiste productkeuze te komen.

Doelgroep: 
Medewerkers in technisch/adviserende en sales functies bij glasbedrijven in de bouwsector (recensies van eerdere deelnemers >>)

Benodigde voorkennis: 
Ervaring in/met de glasbranche of vooropleiding glas, zoals de Scheuten Academy basiscursus Meer met glastoepassingen in de woningsector.

Vervolgmodule(s):

  • Andere vaktechnische diepgang trainingen, zoals de modules Geluidswerend glas en Brandwerend glas
  • Commerciële trainingen, bv. Verkoop in de glasmarkt: Voordelen in kenmerken

Resultaat van de training:
Door de opgedane praktijkgerichte vakkennis hebben uw medewerkers een degelijke en gedetailleerde kennis en expertise over letsel- en doorvalveiligglas incl. normen en richtlijnen, aansprakelijkheid en verantwoordelijkheden, en alle (on)mogelijkheden, functionaliteiten en de werking hiervan.

Het programma van deze cursus ziet er als volgt uit:

  • Introductie - Korte voorstelronde
  • Waarom veiligheidsglas? - Feiten en achtergronden
  • Functies en typen veiligheidsglas - Classificaties, producteigenschappen en testmethoden
  • Wettelijk kader - Bouwbesluit, Eurocode, danken en vloeren, NEN 2608, NEN 3569
  • Waarom is gedegen kennis belangrijk? - Uw verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden
  • Praktische toepassingen - Voorbeelden in de praktijk
  • Interactief deel - Casus, oefeningen en antwoorden
  • Commerciële overwegingen - Tips en adviezen