Praktische informatie: Locaties, trainingsdata, opzet, kosten ed.

Duur: 1 dagdeel van 13 – 17u.
Opzet: Training incl. praktisch gedeelte; Fabrieksbezoek optioneel na afloop cursus
Min./max. aantal deelnemers: 5 – 15
Investering*: € 299,- (No show fee**: € 49,-)
Afsluiting: Certificaat van deelname
Trainingsdata:
• Venlo: Nieuwe data seizoen 2024/2025 volgen binnenkort
• Hoorn: Nieuwe data seizoen 2024/2025 volgen binnenkort
Info trainingslocaties >>

* Kosten incl. lesmateriaal en certificaat, p.p. excl. BTW. Informeer bij uw Scheuten contactpersoon naar de kortingsmogelijkheden tot wel 100%!

** No show fee van € 49,- p.p. excl. BTW. wordt altijd in rekening gebracht bij niet komen opdagen of <24u van tevoren afmelden. Zie ook de inschrijf- en deelnamevoorwaarden Scheuten Academy >>

Brandwerend glas - Net als het vuur zelf soms behoorlijk ongrijpbaar… De prestatie-eisen van brandwerend glas zijn complex en dit leidt in de praktijk geregeld tot misverstanden en fouten. Daarnaast blijft brandwerende beglazing zich ontwikkelen terwijl ook de regelgeving alsmaar wordt aangescherpt. Aan welke eisen moet het glas voldoen, wat is wettelijk geregeld en verplicht? Welk glas is wanneer het beste te adviseren?

Op deze en andere vragen geeft Scheuten Academy op toegankelijke wijze en in één praktisch dagdeel antwoord, zodat uw medewerkers als brandwerend glasexpert terugkomen en ook door uw klanten zo worden gezien! Bovendien weten zij hoe ze deze kennis kunnen inzetten om meer te verkopen met hogere marges en meer tevreden klanten.

Zowel technische, wettelijke als commerciële aangelegenheden komen aan bod in deze zowel theoretische als praktische cursus. Met o.a. aandacht voor normen en regelgeving omtrent brandwerend glas, welke input is waarom nodig voor een gedegen advies, en de vernieuwde productselector brandwerend glas om van het woud aan regels te komen tot een eenvoudige productkeuze in de praktijk.

Doelgroep:
Medewerkers in technisch/adviserende en sales functies bij glasbedrijven in de bouwsector (recensies van eerdere deelnemers >>)

Benodigde voorkennis: 
Ervaring in/met de glasbranche of vooropleiding glas, zoals de Scheuten Academy basiscursus Meer met glastoepassingen in de woningsector.

Vervolgmodule(s):

Resultaat van de training:
Door de opgedane praktijkgerichte vakkennis hebben uw medewerkers een degelijke kennis en expertise over brandwerend glas en functionaliteiten, regels en valkuilen hieromtrent.

In deze praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inleiding en definities
  • Brandoverslag en branddoorslag - WBDBO
  • Normen & beoordelingscriteria - wat mag nog wel en wat niet?
  • Classificaties brandwerend glas - aanduiding en definities
  • Nieuwe wetgeving - wat is er veranderd?
  • Praktijkvoorbeelden
  • Aandachtspunten plaatsing & levering
  • Product selector - ‘doe maar wat’ volstaat niet: welke input heb ik nodig?