Zonwerend en warmtewerend glas

 

ZWW.jpg

Een overvloed aan zon en warmte in huis of kantoor is net zo storend als te weinig. In een wereld waar klimatologische veranderingen leiden tot hetere zomers en de airconditioning een standaard hulpmiddel is geworden, zijn zonwerend glas en warmtewerend glas milieuvriendelijke, energiezuinige en passende oplossingen.

  • Het is comfortverhogend: Het hele jaar door genieten i.p.v. last hebben van licht- en zoninval en van zonnehitte, vooral bij grotere raamoppervlakken en/of op zuiden gerichte ramen. Denk ook aan slaap- en werkkamers, voor een goede nachtrust of aangenaam werken (ook in een hete zomer).
  • U kunt gordijnen en (rol)luiken open laten en daardoor maximaal van natuurlijk daglicht profiteren.
  • Uw investering verdient zichzelf snel terug door meer energiebesparing (minder airco) en minder kosten aan andere, extra zonwering als gordijnen, rolluiken ed.
  • Hierdoor is zon- en warmtewerend glas milieuvriendelijk.

Met zonwerend en warmtewerend glas worden er concessies gedaan aan de lichtdoorlatendheid. Oftewel: Minder zontoetreding (g-Waarde of de veel gebruikte afkorting in Nederland ZTA) gaat ten koste van de lichtdoorlatendheid (LT of de veel gebruikte afkorting in Nederland LTA). Met Scheuten zonwerend en warmtewerend glas krijgt u echter veel minder warmte en toch veel licht! Omdat het zonwerend en warmtewerend glas veelal als isolatieglas is verwerkt, heeft het in de zonnige, hete zomer een warmtewerende functie, en thermische isolatie in de koude winter! 

Scheuten zonwerend en warmtewerend glas is er in verschillende soorten, al naar gelang voorkeur en budget, zowel in actieve als passieve vorm. Van onzichtbare wering via een speciale zonwerende en warmtewerende coating op het glas (Brilliant®) tot in massa gekleurde beglazing en/of spiegelende coatings (Isolide Sun®): 

Meer informatie
Zon-en-warmtewerend-glas-folder-voorkant.jpg

Voor advies en informatie over zonwerend en warmtewerend glas neemt u het best contact op met uw Scheuten contactpersoon of gaat u naar onze datasheets. Meer algemene informatie vindt u daaarnaast in onze zon- en warmtewerend glas folder.