Anti-reflecterend glas

Hoewel glas bedoeld is om er doorheen te kijken, wordt dat vaak verhinderd door een paar hinderlijke eigenschappen van het glas zelf: Het reflecteert en schittert namelijk. In plaats van de scherpe beelden van hetgeen zich erachter bevindt, zien we de omgeving ervoor in het glas. Of de weerspiegeling van de zon. Hoe vaak staat u met uw hand boven uw ogen en met uw neus tegen het glas om de voorwerpen in de etalage duidelijk te kunnen zien?

Anti-reflecterend glas is speciaal ontwikkeld voor glastoepassingen waarbij overmatige glans en reflectie hinderlijk en ongewenst zijn en een goede transparantie nodig is. De goede lichtdoorlatendheid en optische eigenschappen van anti-reflecterend glas zijn vooral gevraagd bij etalages en vitrines, maar kunnen ook bijdragen aan indrukwekkende gevels.

Het lichtgewicht glas kan ook aan beiden zijden anti-reflecterend zijn en is combineerbaar met andere eigenschappen, zoals thermische isolatie en/of zon- en warmtewering of gehard worden als veiligheidsglas. Het is in zowel kleine als grote formaten leverbaar. Voor meer informatie kunt u gerust contact met ons opnemen!