Inbraakwerend glas

Wist u dat verreweg de meeste inbraken via de ramen en ruiten plaatsvinden? In de typische inbraakwerende maatregelen overzichten wordt echter inbraakwerend/inbraakbelemmerend glas (bijna) nooit genoemd. Een alarminstallatie meldt alleen een braak, maar voorkomt het niet (dieven zijn intussen razendsnel geworden in het leegroven van panden als gevolg daarvan). Alleen inbraakbestendig hang- en sluitwerk is onvoldoende, als de dief met een steen uw raam ingooit, of met een hamer of koevoet inslaat en zo gemakkelijk uw pand binnenkomt.

Het minimale inbraakwerende niveau van het bouwbesluit in Nederland (WK 2 = RC 2 N) biedt hierdoor vaak niet het gewenste effect voor standaard isolatie glas.

Het is dus altijd een combinatie van maatregelen, waaronder Scheuten Multisafe® inbraakwerend (professioneel) en inbraakbelemmerend (tegen gelegenheidsinbrekers voor het particuliere kanaal) glas, dat voor optimale inbraakwering zorgt. Voor een (wel compleet) overzicht van inbraakpreventie verwijzen wij naar www.stopinbraak.nu.

Scheuten Multisafe® inbraakwerend/inbraakbelemmerend glas bestaat uit diverse typen en combinaties van twee of meer glasplaten die samen met een of meerdere folielagen tot één geheel zijn gevormd. In geval van breuk blijven de fragmenten aan het elastische pvb-folie vastzitten, waar bijna niet doorheen te komen is. De dief komt dus bedrogen uit, als hij bij u wil inbreken!

Er zijn zes oplopende weerstandsklassen (WK) voor inbraakwerend glas, die Scheuten met Multisafe® inbraakwerend glas ook allemaal levert:

WK 1 – Eenvoudig inbraakwerend
Geen inbraakweerstand in tijd en niet aangestuurd in de Nederlandse regelgeving.

WK 2 – Standaard inbraakwerend Bouwbesluit 2012
Dit biedt behoorlijke weerstand voor de gelegenheidsinbreker op het hang en sluitwerk, maar niet voor het isolatieglas. Dit is het absolute minimum: Regulier isolatieglas en derhalve zo zwak, dat Scheuten dit niet als inbraakwerend wil aanbevelen.  

WK 3 – High end inbraakwerend
Deze zwaardere klasse beschermt tegen voorbereide, gerichte inbraken en heeft speciale beglazing, kozijnen en hang- en sluitwerk nodig.

Voor het professionele kanaal (banken, juweliers, musea etc.):
WK 4-6 – Op aanvraag/in overleg

  • Alle financiële, comfort-verhogende en milieutechnische voordelen van isolatieglas;
  • Bescherming van uw waardevolle persoonlijke bezittingen;
  • Beter veiligheidsgevoel: Meer rust als u niet thuis bent, ‘s nachts geruster slapen -> betere gezondheid;
  • Bij schade blijft uw raam dicht, dus worden regen en kou buitengesloten en verdere schade voorkomen. Uw dagelijkse activiteiten kunnen gewoon doorgaan totdat het glas wordt vervangen;
  • De inbraakwerende folie blokkeert 99% van de schadelijke uv-stralen, waardoor uw inboedel veel minder snel onherstelbaar verkleurt!
  • Uw extra investeringen zijn hierdoor snel terugverdiend!
  • Bij vervanging van glas na een inbraak;
  • In regio’s met relatief veel inbraken (kijk voor het aantal inbraken in uw regio op Misdaad-in-kaart) of in gebieden/buurten met een hoger inbraakrisico (bv. in buitengebieden);
  • Voor gezinnen met (jonge) kinderen, oudere bewoners en anderen die een gevoel van onveiligheid hebben;
  • Bij kostbare bezittingen (eisen verzekeraar) en UV-gevoelige huisraad.

 

Wij adviseren Multisafe® inbraakwerend glas voor (dak-)ramen en deuren die toegankelijk/bereikbaar zijn voor de gelegenheidsinbreker: Minimaal voor de begane grond én 1e verdieping van een woning/pand tot een hoogte van ong. 5,5m. Dat is mede afhankelijk van aanwezige opklimmogelijkheden, zoals erkers.

Meer informatie
Inbraakwerend-folder-voorkant.jpg
Download de Multisafe® datasheet voor technische details of neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook de Scheuten Inbraakwerend glas folder of de GBO infosheet over inbraakwerend glas downloaden.