Mogelijkheden
en opties

Of het nu het bestelproces zelf is of de verschillende verpakkings- en logistieke mogelijkheden, Scheuten biedt u verschillende extra opties aan, die aan uw eisen en wensen tegemoet komen. Vraag ernaar bij uw Scheuten contactpersoon!

Soms staan uw ramen bij u of op de bouwwerf een tijd, voordat het glas verwerkt wordt. In die tijd worden de ramen snel vies door rondzwevend stof en zand. Het schoonmaken ervan kost u kostbare tijd en bovendien loopt u het risico op krassen. 

Scheuten kan al uw ruiten af-fabriek voorzien van een handige beschermfolie om juist zulke problemen te vermijden. Deze folie is gemakkelijk afneembaar, mag maar liefst 3 maanden blijven zitten en in een droge omgeving kunnen ze probleemloos met een vacuümzuiger worden opgepakt.

Informeer voor de kosten van deze beschermfolie bij uw Scheuten contactpersoon.

Beschermfolie1.jpg   Beschermfolie2.jpg

Alle ruiten worden in de fabriek grondig gewassen. Bovendien zijn onze trucks die u het glas leveren allemaal dicht, zodat de ruiten tijdens het transport al zo min mogelijk aan stof en vuil worden blootgesteld. Na aflevering staan de bokken met het glas erop echter soms voor een (langere) tijd bloot aan weersinvloeden en stofdeeltjes, die de ruiten vervuilen. Schoonmaken kost tijd maar bovenal kan dit vuil krassen veroorzaken.

Tegen geringe kosten sealen wij uw bokken in om uw glas hiertegen nog meer en langer te beschermen. Informeer ernaar bij uw Scheuten accountmanager.

Insealen_bokken.jpg   Insealen_bokken_2.jpg

Om vandalisme en diefstal te voorkomen, biedt Scheuten u de mogelijkheid om uw glas in kleine, afsluitbare containers aan te leveren. Uiteraard biedt dit ook bescherming tegen allerlei weersinvloeden van buitenaf om het glas te beschermen tegen vuil en beschadigingen.

De volledig gesloten bokcontainers zijn specifiek ontwikkeld voor vandalisme gevoelige bouwplaatsen (m.n. renovatieprojecten) en voor de opslag van kostbare beglazing. De zogenaamde C bok is uiteraard afsluitbaar en voorzien van spanpalen met veerconstructie, tweezijdig belaadbaar en geschikt voor transport met een kraan of (meeneem) heftruck.

De kleine containers zijn tegen een dagvergoeding beschikbaar (het Gebruiksreglement Scheuten emballage is van toepassing) zolang de voorraad strekt.

Kleine-container.png

IMG_0216.jpg    IMG_0221.jpg

Natuurlijk kunt u ook met spoed glas bij ons bestellen, soms zelf al voor de volgende dag (om af te halen) of de dag erop. Dat is wel onder andere afhankelijk van het soort ruit (bewerkingen) en alleen in beperkte aantallen. Bovendien is er een spoedtoeslag verschuldigd. Informeer vooraf naar de voorwaarden om verrassingen te voorkomen.

Op verzoek draaien wij uw ruiten op de glasbok zo, dat de door u gewenste zijde aan de buitenkant staat. Voor de extra handeling vragen wij wel een kleine tegemoetkoming. Informeer ernaar bij uw Scheuten contactpersoon.

Scheuten geeft allerlei cursussen en opleidingen op het gebied van glas, glasfunctionaliteiten en normen en richtlijnen. Onze Scheuten Academy wordt zeer gewaardeerd door de deelnemers. Hier vindt u alle informatie.

Deze mogelijkheden kunnen u ook helpen:

  • Levering direct werk (ook <25m2);
  • Verpakking en levering in delen, bv. per verdieping, per woning of chronologisch, wanneer u op de bouw weinig ruimte hebt;
  • Uw glas op speciale kleine bokken, die binnen gebouwen gebruikt kunnen worden;
  • Reserveringen weekorders;
  • Vrachtauto's met kooiaap voor het gemakkelijk uitladen van de bokken;
  • Private label sticker op uw glas;
  • Zowel zeer kleine ruiten als in grote formaten.

Deze opties kunnen aan toeslagen onderhevig zijn. Vraag ernaar bij uw Scheuten accountmanager.