Praktische informatie: Locaties, trainingsdata, opzet, kosten ed.

Duur: 1 dag van 9 – 14u. incl. lunch
Opzet: Training incl. praktische workshop en fabrieksbezoek
Min./max. aantal deelnemers: 6 – 12
Investering*: € 350,- (No show fee**: € 75,-)
Afsluiting: Certificaat van deelname
Trainingsdata:
• Venlo: Nieuwe data seizoen 2024/2025 volgen binnenkort
• Hoorn: Nieuwe data seizoen 2024/2025 volgen binnenkort
• Diest (B): Nieuwe data seizoen 2024/2025 op aanvraag
Info trainingslocaties >>

* Kosten incl. lesmateriaal, certificaat en lunch,- p.p. excl. BTW. Informeer bij uw Scheuten contactpersoon naar de kortingsmogelijkheden tot wel 100%!

** No show fee van € 75,- p.p. excl. BTW. wordt altijd in rekening gebracht bij niet komen opdagen of <24u van tevoren afmelden. Zie ook de inschrijf- en deelnamevoorwaarden Scheuten Academy >>

Net als velen anderen weten beginnende werknemers in uw bedrijf zeer waarschijnlijk niet zo veel van de wereld van moderne en geavanceerde glasproducten, wanneer zij niet uit de glasbranche komen. Afgezien van begrippen als “HR++” en dat dubbelglas beter isoleert dan enkel glas. Maar hoe wordt vlakglas gemaakt? Wat betekent lichtdoorlatendheid, zontoetredingsfactor en Ug waarde? Welke glastoepassingen zijn er beschikbaar in de woonsector? Hoe werken die en welke voordelen bieden die uw klanten?

Op deze en meer vragen geeft Scheuten Academy in deze module op toegankelijke wijze en in minder dan één dag antwoord, zodat uw medewerkers, voorzien van de benodigde basiskennis, beter voorbereid zijn voor een succesvolle start en toekomst in uw bedrijf. Zij gaan naar huis met veel nuttige kennis, middelen en het vertrouwen op het gebied van glasfunctionaliteiten, de toegevoegde waarde en voordelen hiervan voor uw klanten. Bovendien weten zij hoe ze deze kennis in kunnen zetten om meer te verkopen en hogere marges te behalen met meer tevreden klanten. Dat heeft direct een positief resultaat op uw bedrijfsresultaat!

Deze training bevat zowel een theoretisch gedeelte als een praktische workshop plus een rondgang door de fabriek om de verschillende productieprocessen live te leren kennen.

Doelgroep: 
Nieuwe/beginnende medewerkers in diverse functies bij glasbedrijven in de woningsector, die nog weinig tot geen ervaring in de glasbranche hebben of hun basiskennis willen opfrissen (recensies van eerdere deelnemers >>). Minder geschikt voor ervarenere medewerkers, die al basiskennis van glas hebben (hiervoor zijn de vaktechnische diepgang cursussen).

Benodigde voorkennis: 
Geen

Vervolgmodule(s):

 • Diverse vaktechnische diepgang trainingen, zoals de modules Geluidswerend glas en Brandwerend glas
 • Commerciële trainingen, bv. Verkoop in de glasmarkt: Voordelen in kenmerken

Resultaat van de training: 
Door de opgedane praktijkgerichte vakkennis hebben uw medewerkers een degelijke basisexpertise over de glasbranche en over de verschillende glasproducten en ‑functionaliteiten. Essentieel voor een succesvolle start en toekomst in uw bedrijf!

In deze praktijkgerichte training komen de volgende onderwerpen aan de orde (de volgorde kan gewijzigd worden):

Theorie

 • Glas als basis: Een heel (nuttig) verhaal
  Productieproces modern vlakglas (incl. fabrieksbezoek), de achtergrond van een standaard en toch complex product met diverse interessante en handige wetenswaardigheden
 • Standaard HR++ en HR+++ isolatieglas: Energiebesparend en comfortverhogend
  Hoe werkt het, wat is er mogelijk en wat zijn de voordelen voor uw klanten?
 • Letselveiligglas: Better safe than sorry
  Inzicht in de werking, voor wie wordt dit glas aanbevolen, wanneer en waarom?
 • Inbraakwering: Houdt de dief (buiten)!
  Hoe wordt het gemaakt, welke mogelijkheden zijn er en wanneer biedt u dit glas proactief klanten aan?
 • Actieve en passieve zonwering: Modern comfort
  Wat zijn de verschillende opties, wie zijn de doelgroepen, wanneer en waarom willen zij dit glas bij u kopen?
 • Geluidswering: Wonen en slapen in aangename rust
  Hoe groot zijn de verschillen tussen glas met en zonder geluidswering, wanneer en hoe adviseer ik mijn klanten dit glas het beste?

Praktijkproeven

Lunch

Fabrieksbezoek