30 augustus 2017

Nieuwe geluidstool voor geluidswerend glas

Nieuwe geluidstool voor geluidswerend glas
Categorie: Isolatieglas (NL), Projects (NL), Scheuten intranet extern

Onderzoek heeft al meermaals uitgewezen, dat constante blootstelling aan herrie zeer ongezond is. Terwijl wij volgens diezelfde onderzoeken steeds meer met herrie en lawaai geconfronteerd worden, ook binnenshuis en zowel thuis als op het werk. Desondanks zijn de bekendheid en het gebruik van geluidswerend glas in vooral de particuliere markt nog erg beperkt. Scheuten introduceert daarom op zijn website een nieuwe geluidstool om de werking van geluidswerend glas te ervaren. Voor verschillende soorten omgevingslawaai, zoals wegverkeer en vliegtuiglawaai, is het hiermee mogelijk om zelf te horen hoeveel medium en high-end geluidswerend glas hinderlijk lawaai dempen tegenover standaard isolatieglas.

Waarheidsgetrouw
De geluidsfragmenten zijn niet simpelweg alleen in volume teruggebracht, om een effect van geluidsreductie te insinueren. De individuele frequenties zijn waarheidsgetrouw aangepast aan de reducties die het glas door de speciale geluidswerende folie ook daadwerkelijk in testrapporten opleverden. Door gebruik van verschillende soorten geluidswerende folies, worden uiteenlopende soorten herrie in verschillende mate gefilterd.

Laten horen in plaats van erover vertellen
Men kan mensen nog zoveel vertellen over droge decibelreducties, het gaat pas (echt) leven als het wordt ervaren. De voordelen van geluidswerend glas moet men daarom zelf horen en dat doet deze geluidstool dus voor verschillende soorten herrie met verschillende soorten (geluidswerend) glas. De doelgroepen van deze geluidstool zijn zowel de klanten van Scheuten als hun klanten en eindconsumenten, die vaak nu niet weten dat het er (voor hen) is of hoeveel verbetering (lees: rust) het hen brengt. De geluidstool wordt de komende tijd ook nog verder uitgebreid met nog meer soorten lawaai.

Geluidstool-icon-combi.jpgDe geluidswerend glas geluidstool is te vinden via www.geluidstool.nl en in drie talen beschikbaar. Aangezien de nieuwe Scheuten website responsive is, is de geluidstool ook eenvoudig met smartphone en tablet te gebruiken.

Terug