15 februari 2021

Scheuten breidt verder uit en investeert in nieuwe productielijn

Scheuten breidt verder uit en investeert in nieuwe productielijn
Categorie: Corporate (NL), Projects (NL)

Met de nieuwe Systron productielijn in de fabriek van Scheuten Projects in Venlo maakt Scheuten verdere stappen in het verhogen van de kwaliteit van zijn glasproducten: Met deze verticale bewerkingslijn wordt het glas dankzij waterjet technologie nog hoogwaardiger bewerkt met slechts minimale toleranties.

Driedimensionale uitbreiding
IMG_9571b.jpgSiegfried Diesterbeck, businessunitmanager bij Scheuten Projects vertelt over de uitbreiding: “Met deze investering verbeteren we op drie fronten: Allereerst verhogen we de kwaliteit van onze glasproducten verder naar 1A topniveau. Dankzij de waterjet technologie kunnen we hoogwaardiger glas slijpen, boren, frezen en polijsten met perfecte (rand)afwerkingen. En dankzij de verticale bewerkingsmachine blijven er geen oppervlakteverontreinigingen achter op het glas, waardoor perfecte optische eigenschappen zijn gegarandeerd. Ook de toleranties nemen tot een absoluut minimum af, wat weer vele voordelen voor onze klanten biedt.”

“Op de tweede plaats vergroten we onze productiecapaciteit in Venlo verder met deze investering, want er komt gewoon weer een productielijn voor glasbewerking erbij. Met de alsmaar stijgende vraag naar hoogwaardige glasoplossingen voor zowel gevelbouw als interieur, komen we daarmee tegemoet aan de wensen van onze klanten, ook voor wat betreft levertijden. En tot slot krijgen we met alle nieuwe mogelijkheden van deze innovatieve technologie toegang tot nieuwe markten, met name in de interieurbouw, waar we voorheen nog niet echt actief op waren.”, vervolgt Diesterbeck. “Met de nieuwe productielijn kunnen we interieurkwaliteitsglas probleemloos combineren met bijvoorbeeld zeefdruk en/of harden of lamineren van het glas en hebben we daarmee alles in één hand in onze fabriek. Dat is redelijk zeldzaam en voorkomt een hoop gedoe bij klanten”.

Terug