13 december 2021

Verhoogde subsidiebedragen voor isolatieglas

Verhoogde subsidiebedragen voor isolatieglas
Categorie: Corporate (NL), Isolatieglas (NL)

Met ingang van 2022 wordt de ISDE-regeling aantrekkelijker: Het subsidiebedrag per m2 glas wordt met 50% verhoogd en de minimale te vervangen oppervlakte wordt verlaagd van 10 naar 8 m2. Ook is het budget in 2022 verhoogd naar € 228 miljoen. Wel blijft de eis van een 2e maatregel bestaan.

Het subsidiebedrag voor tweevoudig HR++-glas bedraagt vanaf 2022 € 53 per m2 en voor drievoudig isolatieglas zelfs € 150 per m2.

Het hogere subsidiebedrag bij de ISDE geldt voor isolatiemaatregelen die na 31 december 2021 zijn uitgevoerd of aangebracht. Voor isolatiemaatregelen die vóór 1 januari 2022 zijn uitgevoerd of aangebracht gelden nog de lagere bedragen van 2021.

Let op: Deze subsidie wordt maar één keer toegekend. Wie ervoor voor kiest om eerst het ene deel van het glas (verdieping, voor/achterzijde bijvoorbeeld) te laten vervangen en hiervoor subsidie aanvraagt, kan dat vervolgens niet nog eens doen voor het overige glas, als dat jaren daarna wordt vervangen.

De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Vereniging van Eigenaars (VVE's) kunnen terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor subsidie op isolatie.

Meer info en verdere voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie vindt u hier >>

Terug