Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Coppes B.V.

Architect:
Harry Luijten architecten

Projectuitvoering:
Gevelbeglazing
Dakbeglazing

Entree Kasteelruïne Valkenburg

Voor de Kasteelruïne aan het Grendelplein in Valkenburg realiseerde Scheuten Projects een geheel glazen entreegebouw met een totale hoogte van 9,3 meter.

Scheuten Projects Gevelbeglazing Dakbeglazing

Voor de Kasteelruïne aan het Grendelplein in Valkenburg is een geheel glazen entreegebouw gerealiseerd met een totale hoogte van 9,3 meter. 

Om een zo transparant mogelijk gebouw te krijgen is de entree uitgevoerd door middel van speciale glazen spanten die de hoofddraagconstructie vormen. De spanten zijn opgebouwd uit een slank stalen frame waarin het glas is verlijmd en zo één geheel vormt. De dakbeglazing, de glazen spanten, glazen dakliggers en structurele gevelbeglazing is uitgevoerd in  Multisafe® beglazing.

De hoofddraagconstructie bestaat uit glazen vinnen die rondom zijn voorzien van een verlijmd stalen frame. De gelaagde gevelbeglazing is bevestigd met behulp van RVS klemplaatjes. Zowel de voor- als achterzijde van het gebouw werd voorzien van automatische schuifdeuren, die aan een stalen portaal zijn bevestigd. Deze dragen de belasting van het gedeelte van de gevel boven de schuifdeuren af naar de fundering.

Scheuten Projects verzorgde de complete engineering en productie in eigen huis: Glazen vin constructie – Semi-structurele dak- en gevelbeplating – Automatische toegangsdeuren – Stalen hulpconstructie. Het gebouw illustreert dan ook de mogelijkheden die toepassing van staal in combinatie met glas biedt!

< Terug naar overzicht