Architect:
MVSA Architects

Projectuitvoering:
Gevelbeglazing
Dakbeglazing

Ministerie van Financiën

Het gerenoveerde gebouw van het Ministerie van Financiën in Den Haag werd volledig aangepast aan moderne eisen, met glas in een hoofdrol!

Scheuten Projects Gevelbeglazing Dakbeglazing

WINNAAR GLAS AWARD 2010

Het compleet gerenoveerde gebouw van het Ministerie van Financiën in Den Haag werd volledig aangepast aan moderne eisen, met glas in een hoofdrol. En Scheuten Projects verzorgde de semi-structurele dak- en gevelbeglazing en glazen vinconstructie.

Gelijmde vinconstructies
Achter de glasgevel en onder het glasdak van de wintertuin van het gerenoveerde Ministerie van Financiën in Den Haag zijn als steunconstructie glazen vinnen geplaatst. Elke vin is samengesteld uit twee- of drielaagsglas verlijmd in een stalen omkadering. Elke vin is opgehangen aan stalen liggers in het dak. De gevelbeglazing is met behulp van klemplaatjes in de verticale glas-glas naden bevestigd aan de glazen vinnen. De vinnen zijn onderling met horizontale spanstangen met elkaar en naar de betonkern verbonden om de vereiste stabiliteit te realiseren.

Samen met haar partners ontwikkelde, testte en monteerde Scheuten Projects de 21 meter hoge vinnen achter de glasgevels bestaande uit een tweelaagse, geharde beglazing.

De ruiten in de gevel zijn voorzien van een zeefdrukwerk, opgebouwd uit kleine F-jes, die samen één grote F vormen.

Gebruikte producten: Isolide®Brilliant, Isolide® Safe, Colorsafe Design

< Terug naar overzicht