14 juli 2017

Scheuten Glass Holding overgenomen

Scheuten Glass Holding overgenomen
Categorie: Basisglas (NL), Corporate (NL), Isolatieglas (NL), Projects (NL), Scheuten intern

Scheuten Glass Holding is overgenomen door private equity investeerder Value Enhancement Partners (VEP). De mededingingsautoriteit en de ondernemingsraad van Scheuten hebben de overname inmiddels goedgekeurd. Met de verkoop neemt Scheuten definitief afscheid van oude lasten uit het verleden en maakt het bedrijf de weg vrij voor een solide toekomst met een verbeterde financiële situatie. De overname betreft het hele bedrijf, inclusief alle medewerkers en alle vestigingen in Nederland, België en Duitsland. De voorgenomen verkoop zal als zodanig dan ook geen gevolgen hebben voor het personeelsbestand, noch voor de huidige werkzaamheden, die verder worden voortgezet op de eerder ingezette koers met focus op de drie kernactiviteiten (isolatieglas, projecten en basisglas).

Onafhankelijkheid blijft gegarandeerd
Donald Eshuis, CEO van Scheuten Glass Holding, reageert verheugd op de voorgenomen overname. “VEP is als praktisch ingestelde private equity investeerder een prima passende partner voor Scheuten. Wij wilden een onafhankelijke speler in de markt blijven en dat is met VEP gegarandeerd. Tegelijkertijd verbeteren wij met de herfinanciering de continuïteit van het bedrijf en onze kansen voor de toekomst. Wij kijken bovendien uit naar de samenwerking met het team van VEP om onze uitdagende ambities verder vorm te geven.”

Chris de Weers, Senior Partner bij VE Partners, licht toe: “De bouwbranche zit sterk in de lift en Scheuten is één van de marktleiders op het gebied van vlakglas in Nederland. Door het goede toekomstperspectief en de professionaliteit van het team bij Scheuten past het bedrijf perfect in onze portfolio en wij zijn dan ook zeer tevreden met deze overname.”

Met deze overname wordt tevens invulling gegeven aan opvolging van de oprichter Jacques Scheuten (69).

Over Value Enhancement Partners
Value Enhancement Partners (VEP) is een actief betrokken investeerder in middelgrote ondernemingen met financiering afkomstig van institutionele investeerders. In totaal heeft VEP ca. EUR 200 miljoen onder beheer. Naast het voorzien van kapitaal, werkt het zeer ervaren team van professionals als sparringpartner samen met ondernemers en managers. Waar zinvol levert VEP strategische, operationele en financiële ondersteuning, bijvoorbeeld in het uitvoeren van operationele verbetertrajecten, investeringsprojecten en acquisities die een onderneming verder brengen. Voor meer informatie: www.vepartners.com.

Terug