11 februari 2021

#glasvoordelen: Scheuten lanceert eindgebruikercampagne

#glasvoordelen: Scheuten lanceert eindgebruikercampagne
Categorie: Basisglas (NL), Corporate (NL), Isolatieglas (NL), Projects (NL)

Onder de titel “Gelaagd glas: Welk voordeel voegt u toe aan uw isolatieglas?” en de hashtag #glasvoordelen start Scheuten een mediacampagne om extra functionaliteiten van glas meer onder de aandacht van het algemene publiek te brengen, naast de al uitstekende isolatiefunctie. De focus ligt daarbij op het promoten van vier voordelen van gelaagd glas op het gebied van geluidswering, inbraakwerendheid, letselveiligheid en UV-bescherming. Dit gebeurt o.a. via een voorlichtingsanimatie, die gericht is op eindgebruikers in de private sector.

Campagne brengt voordelen naar eindgebruikers
Raymond Poulssen, verantwoordelijk voor de Marketing & Communicatie bij Scheuten licht de mediacampagne toe: “Deze campagne, waarvan een voorlichtingsvideo het belangrijkste bestanddeel vormt, wordt ondersteund met materiaal dat we al een tijd beschikbaar hebben voor eindgebruikers op het gebied van glasfunctionaliteiten en hun voordelen. Deze hulpmiddelen maken de bekendheid en keuze voor deze voordelen een stuk gemakkelijker bij de consument, die daar doorgaans helemaal niet over nadenkt en vaak ook niet toe wordt aangezet of over die keuze geïnformeerd wordt. Op de voorlichtingspagina, die speciaal voor deze campagne is opgezet (www.scheuten.com/glasvoordelen), komen al deze elementen samen: Natuurlijk de voorlichtingsanimatie zelf en per voordeel uitgebreide detailinformatie, inclusief o.a. een geluidstool (om het effect van geluidswerend glas te kunnen horen) en diverse voorlichtingsfolders en -films.”

Hele bouwkanaal en eindgebruikers profiteren
Verspreiding vindt o.a. plaats via social media (#glasvoordelen), persberichten, nieuwsbrieven en de website van Scheuten. “Door de voordelen van extra functionaliteiten van gelaagd glas bekend te maken onder consumenten profiteert het héle kanaal van meer tevreden klanten en meer toegevoegde waarde. Wij nodigen dan ook alle partijen in het bouwkanaal uit om de voorlichtingsvideo en -materialen vooral ook zelf in hun eigen communicatie(kanalen) te gebruiken met de hashtag #glasvoordelen om deze kennis te helpen verspreiden onder zoveel mogelijk consumenten. De voorlichtingsfilm is hiervoor als download beschikbaar voor geïnteresseerden en kan ook via de YouTube link worden gedeeld en op social media kanalen en websites worden ingevoegd. De campagne wordt verder ondersteund met roll-up banners (op wens met eigen bedrijfslogo voor mede-deelnemers) en speciale campagnebrochures.”, vervolgt Poulssen.

Scheuten voert wel vaker niet-technische boodschappen van educatieve aard richting eindgebruikers via met name social media, maar nog niet eerder zo’n integrale campagne via diverse media. De campagne gaat het hele jaar 2021 actief lopen.

Terug