9 oktober 2019

Scheuten Glas voegt Multisafe® Fade toe aan glasassortiment

Scheuten Glas voegt Multisafe® Fade toe aan glasassortiment
Categorie: Corporate (NL), Projects (NL)

Scheuten Glas lanceert een nieuw gelamineerd glas-designproduct in zijn assortiment, namelijk Multisafe® Fade: Veiligheidsglas met een interlayer folie met een groot en perfect naadloos melkwit verloop. Dit technisch geavanceerde glaseffect is bedoeld voor met name balustrades en balkons in het hoogwaardige segment en combineert design, veiligheid en privacy ineen. Dit op maat geproduceerde glas is bij Scheuten ook in kleine aantallen beschikbaar tegen concurrerende prijzen.

Moderne designuitstraling
Siegfried Diesterbeck, BU-manager van Scheuten Projects Venlo, licht toe: “Multisafe® Fade is daarom zo geavanceerd, omdat deze moderne folie een 350 mm groot en perfect geleidelijk verloop/fade out van wit naar transparant heeft. De overgangen zijn met het blote oog niet zichtbaar en is daardoor echt een hoogstaand designelement. Concurrerende producten komen niet verder dan hooguit 10 cm verloop. Dat is volstrekt onvoldoende voor de standaard-toepassing bij balustrades en balkons waarvoor Scheuten Multisafe® Fade zo geschikt is. Het nieuwe glas bedekt de betonrand onderin aan het zicht en biedt zo tegelijkertijd alle privacy, maar het geleidelijke verloop geeft op natuurlijke wijze ook al snel veel licht en het uitzicht vrij”.

Geslaagd pilotproject
Samen met VMG Versteeg Metaal Groep is al succesvol het eerste pilotproject met 140 m2 - 126 glasbladen Multisafe® Fade gerealiseerd in een nieuwbouwproject in Zoetermeer. Het nieuwe designglas heeft zich dus in de praktijk al bewezen. Dhr. Alofs van Versteeg Metaal Groep licht toe: “Wij zijn voor onze klanten steeds op zoek naar nieuwe producten en technieken om een nieuwe vormgeving te kunnen realiseren. Scheuten levert met Multisafe® Fade een fraai antwoord op een behoefte die bij onze klanten leeft. Wij blijven samen werken aan het uitbreiden van de mogelijkheden”. Het ondoorzichtige/matte deel van het glas is standaard 470 mm hoog met 3 mm tolerantie en een LTA van 60% (± 5%). Het aansluitende verloopdeel is 350 mm hoog, voordat het glas geheel transparant wordt tot een maximale hoogte (mat/verloop/transparant) van 1500 mm. Hogere maten in het transparante deel zijn op aanvraag beschikbaar.

Praktische voordelen
Diesterbeck tenslotte: “Multisafe® Fade is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar biedt ook diverse praktische voordelen: Zo is het als gelamineerd glas aan beide zijden beschermd en dus ook gemakkelijk schoon te maken. Door de PVB-folie is het vanzelfsprekend tevens veiligheidsglas (gecertificeerd naar NEN 3569) en het houdt tot 99% van alle schadelijke Uv-straling tegen. Het is ook eenvoudig te combineren met andere functionaliteiten. In tegenstelling tot alternatieven met een chemische behandeling is Scheuten Multisafe® Fade bovendien duurzamer en milieuvriendelijker.” Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

Terug