Garantie & certificaten

Scheuten verleent op haar producten de gebruikelijke garanties met verschillende termijnen. Hier vindt u de garantievoorwaarden per productgroep:

Lees ook onze tips over onderhoud en behoud van garantie.

Certificaten 

BCRG

Onze isolerende beglazingen zijn opgenomen in de databank voor gecontroleerde kwaliteitsverklaringen. De verklaring is gebaseerd op de NTA 8800 norm, welke gebruikt wordt voor het energieprestatie van gebouwen te bepalen. De verklaring houdt in dat de energieprestatie van een standaard kozijntypen met onze beglazing is gedefinieerd. Dit komt met name bij renovatie van bestaande kozijnen van pas, omdat hier vaak geen specifieke prestaties van bekend zijn. Met deze prestatieverklaring is de energetische prestatie van het gehele kozijn inclusief onze beglazing gedefinieerd in een gecontroleerde waarde voor U-raam en bruikbaar voor de EPA adviseur. Deze verklaring is hier te downloaden of via de databank van ISSO en/of Bureau CRG. De verklaring volgens de oude normen ISSO 82.1, ISSO 75.1 en NEN 7120 zijn te downloaden bij Bureau CRG, waarbij de inhoud gelijk is voor de U-raam declaratie aan de NTA 8800.

ESG-HF

Scheuten heatsoaked zijn glas volgens de EN 14179 produktnorm en laat zijn heatsoakovens jaarlijks kalibreren door een notified body. Wij zijn aangesloten bij Gütegemeinschaft Flachglas die het RAL certificaat uitgeeft voor het ESG-HF kwaliteitslabel. De kwaliteitsborging ligt hierdoor hoger dan het minimale niveau dat in Europa verplicht is. Het proces verloopt volgens de RAL-GZ 525 richtlijn. Het ESG-HF dat extern bewaakt geheatsoaked gehard glas is en het oude ESG-H uit Duitsland vervangt. Het oude Duitse ESG-H produkt kenmerk bestaat niet meer in die hoedanigheid, door uitspaken van het gerechtshof in Europa. 

VKG Toeleverancier

De toeleveranciers zorgen voor de materialen waarvan de fabrikanten op hun beurt de kozijnen maken. Uiteraard gaat het om het kunststof zelf, maar ook het hang- en sluitwerk en de beglazing moeten voldoen aan de kwaliteitseisen. Als een kozijn het VKG Keurmerk draagt dan zijn de materialen geradeerd geleverd door gecontroleerde toeleveranciers en is het gemaakt van de beste materialen. De toeleveranciers spelen een belangrijke rol bij de opleiding van vakgenoten in de fabriek, de verkoop en montage.

Alu Eco

Om garantie te bieden dat gebruikt bouw-aluminium gerecycled wordt tot nieuwe, hoogwaardige bouwproducten is de Stichting AluEco opgericht door de Vereniging van Aluminium Systeemleveranciers (VAS) en de VMRG. Hedentendage is het mogelijk -en dat is ook een doelstelling van de partners van de Stichting AluEco- om aluminium voor 100% te recyclen. Het lidmaatschap van AluEco staat open voor alle organisaties die de doelstelling van de stichting onderschrijven en hierin hun maatschappelijke verantwoording nemen.