Om uw glas efficiënt en veilig met onze vrachtwagens te kunnen transporteren, maken wij gebruik van gekeurde en degelijke metalen glasbokken. Aangezien wij in alle maten glas produceren en leveren, gebruiken we verschillende soorten glasbokken voor een veilig transport, de kans op breuk te minimaliseren en om de bezettingsgraad van onze vrachtwagens te optimaliseren. Daarbij worden onze duurzame metalen glasbokken (bij correct gebruik) keer op keer hergebruikt.

Alle glasbokken worden periodiek gekeurd door gecertificeerde medewerkers. Bij afkeur worden deze extern gerepareerd en gecertificeerd getest in een proefopstelling om de kwaliteit te garanderen.

Registratie
Elke glasbok is voorzien van een uniek nummer, waarmee deze in ons computersysteem staat geregistreerd. Er wordt bijvoorbeeld bijgehouden waar en hoe lang een glasbok op een locatie verblijft. Wanneer de glasbok wordt verplaatst, wordt dit in het systeem geregistreerd. Op basis van deze informatie krijgt u wekelijks een mail met informatie over de nog uitstaande glasbokken. Deze informatie kunt u gebruiken voor het bijhouden en leegmelden van de uitstaande glasbokken.

Een overzicht van Scheuten glasbokken (incl. maattekeningen):

De B-bok is de standaard glasbok van Scheuten en wordt derhalve gebruikt voor de meeste glasleveringen. Deze bok is voorzien van spanpalen met handige veerconstructie voor eenvoudige bevestiging en ideaal voor levering met meeneemheftruck. De 02-bok en DB-bok van Scheuten lijken op de standaard B-bok, maar wijken qua afmetingen iets af. Hieronder ziet u resp. de B, 02 en DB bokken:

B-bok-1.jpg  B-bok-2.jpg Maattekening-B-bok-2.png Maattekening-B-bok-1.png

02-bok-2.jpg 02-bok-1.jpg Maattekening-02-bok-2.png Maattekening-02-bok-1.png

DB-bok-1.jpg DB-bok-2.jpg Maattekening-DB-bok-2.png Maattekening-DB-bok-1.png

De G-bok is een tussenmaat voor de grote glasplaten en is geschikt voor ruiten die qua afmeting niet op de standaard B-bok passen, maar wel een maximale hoogte hebben van 2700 mm. De G-bok is voorzien van spanpalen met riem en geschikt voor transport met een kraan of meeneemheftruck.

G-bok-2.jpg G-bok-1.jpg Maattekening-G-bok-2.png Maattekening-G-bok-1.png

Dit is een kleine glasbok die veel gebruikt wordt voor projecten met een hoogtebeperking of voor specifiek binnenwerk (max. 1.000 mm hoogte). Door de kleine afmeting kan het P-rek met een palletwagen precies op de gewenste locatie worden geplaatst om onnodig draagwerk te voorkomen. En dus om tijd en kosten te besparen en het risico op beschadigingen te minimaliseren! Ook is het mogelijk de P-rekken twee hoog op elkaar te stapelen tijdens opslag of transport. Tevens is deze glasbok geschikt voor toepassingen met constructieve beglazing. Een variant op het P-rek (bovenste) is de 01-bok (onder):

P-rek-1.jpg P-rek-2.jpg Maattekening-P-rek-2.png Maattekening-P-rek-1.png

01-bok-1.jpg 01-bok-2.jpg Maattekening-01-bok-2.png Maattekening-01-bok-1.png

De C-bok is een afsluitbare, volledig gesloten bokcontainer en specifiek ontwikkeld om vandalisme en diefstal te voorkomen. Daarnaast blijft het glas in de container ook schoon, droog en kan het glas niet beschadigd raken op de bouwwerf. Daarom is de C-bok zeer geschikt voor renovatieprojecten en opslag van kostbare beglazing. Verder is de C-bok voorzien van spanpalen met veerconstructie en tweezijdig belaadbaar.

Let op: De C-bok is slechts beperkt beschikbaar, dus er is geen garantie dat we altijd uw glas op de C-bok kunnen leveren. Wilt u er toch zeker van zijn dat het glas op de afleverlocatie niet nat of vies wordt door weersinvloeden? Dan bestaat er ook de mogelijkheid om de glasbok te laten insealen of om het glas te laten voorzien van een beschermfolie. Vraag ernaar bij uw accountmanager.

C-bok-2.jpg C-bok-1.jpg Maattekening-C-bok-2.png Maattekening-C-bok-1.png

De V-bok is speciaal ontwikkeld voor langere glaseenheden. De V-bok is dus zeer geschikt voor het transporteren van bijvoorbeeld geluidsschermen en andere specifieke langwerpige glasconstructies.

V-bok-2.jpg V-bok-1.jpg Maattekening-V-bok-2.png Maattekening-V-bok-1.png

Voor het veilig transporteren van uw glas van extreem grote afmetingen, hebben we een mega bok laten ontwikkelen (max. 2974 mm hoogte). De mega bok kan alleen getransporteerd worden met de kraancombi van Scheuten Venlo. Op de bouwplaats kan deze bok met kraan of (meeneem)heftruck verplaatst worden.

Mega-bok-2.jpg Mega-bok-1.jpg Maattekening-mega-bok-2.png Maattekening-mega-bok-1.png

In de 20 FT container wordt glas verticaal op glasrekken in de container geplaatst en getransporteerd. Hierdoor blijft het glas schoon en droog en kan het niet beschadigen tijdens het transport en de opslag. De container is voorzien van een veiligheidsslot waardoor deze specifiek te gebruiken is tegen diefstal en op vandalismegevoelige bouwplaatsen. De container is zeer geschikt voor renovatieprojecten. Het transport hiervan wordt door derden uitgevoerd, vanwege het speciale karakter/formaat van deze containers.

20-FT-1.jpg 20-FT-2.jpg Maattekening-20ft-container-1.png Maattekening-20ft-container-2.jpg