Opdrachtgever:
Rabobank Nederland

Rabobank LvCeM, Boxmeer

Bij de nieuwbouw was zichtbare duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt voor de identiteit.

Scheuten Projects Gevelbeglazing BIPV

Bij de nieuwbouw van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen, Boxmeer was zichtbare duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt voor de identiteit.

Om de verkregen BREEAM certificering te bereiken, zijn diverse maatregelen getroffen, waaronder een zeer goede gebouwschil. De aluminium kozijnen zijn voorzien van drievoudig  (zonwerend) isolatieglas, Trisolide (U-waarde 0,7 W/m2K). Voor een deel structureel verlijmd zodat glas en geveltegel met elkaar in één vlak liggen.

Met de Optisol glas-glas PV-modules in de gevel, beschikt het kantoor over een BIPV-installatie van meer dan 5 kWp wat bijdraagt aan de duurzame uitstraling van het gebouw.

< Terug naar overzicht